یخچال فریزر از گذشته تا حال جز یکی از ضروری ترین وسایل هر خانه ای بوده و هست. امروزه یخچال فریزرها در انواع مختلفی ساخته میشوند و در ساخت آنها از تکنولوژی های متفاوتی استفاده میشود. ما در راهنمای خرید یخچال فریزر قصد داریم شما را با این تکنولوژی ها آشنا کنیم تا بتوانید در هنگام خرید، بهترین یخچال فریزر متناسب با مصرف و نیاز خود را تهیه کنید. شاید شما هم به این باور عموم که هر چه بیشتر پول بدی، بیشتر آش میخوری رسیده باشید، اما باید گفت که این باور در رابطه با یخچال فریزر خیلی صادق نیست. برای مثال فرض کنید که شما گرانترین یخچال فریزر موجود در بازار را خریداری کردید، اما این یخچال فریزر با ابعاد آشپزخانه شما هماهنگی ندارد و در فضایی که برای قراردهی آن در نظر گرفته اید جا نمیشود.
خب در اینصورت شما عملا یک یخچال فریزر بلا استفاده تهیه کرده اید. از طرف دیگر، یک یخچال فریزر هوشمند برای افراد سالمندی که توانایی استفاده از امکانات دستگاه را ندارند، کارآمد نیست. بنابراین در ابتدا تمامی مولفه های لازم برای خرید را به دقت مطالعه کنید تا با علم بر آنها یک خرید خوب داشته باشید.
نکات لازم در خرید یخچال فریزر
ابعاد
اگر آشپزخانه شما بزرگ است این امکان را دارید تا از یخچالی با ابعاد بزرگتر استفاده کنید و اگر آشپزخانه کوچکتری دارید، مسلما باید از یخچالی متناسب با ابعاد آشپزخانه خود استفاده کنید. پس قبل از خرید حتما فضای مورد نظر را اندازه گیری کنید و به نکات گفته شده در خصوص اندازه گیری توجه نمایید.
قسمت ورودی یخچال:
شما به عنوان یک خریدار باید بدانید که اندازه ورودی یخچال فریزرتان چقدر است. اگر فضای مورد نظرتان از اطراف دچار محدودیت است؛ مقدار عرض، عمق و ارتفاع این فضا را محاسبه کنید. در انتها حداقل مقدار دو سانتی متر را از اعداد به دست آمده کم کنید تا دستگاه شما اندک فضایی برای گردش هوا در اطراف خود داشته باشد و داغ نکند.
فضای لازم برای باز شدن درب:
زمانی که قرار است یخچال فریزر خود را بین کابینت ها و یا در کنار دیوار قرار دهید باید حداقل پنج سانتی متر بین یخچال با کابینت یا دیوار فاصله باشد. چرا که درب یخچال برای اینکه بتواند کاملا باز شود به این فضا برای چرخش لولاها نیاز دارد. البته لازم به ذکر است که برخی از یخچال فریزرهای جدید از لولاهایی استفاده میکنند که برآمده نیست و نیازی به فضایی برای چرخش ندارد. پس در خرید اینگونه یخچالها توجه به این نکته لازم نیست.
اندازه ورودی آشپزخانه:
اگر آشپزخانه شما در دارد و اُوپن نیست، قبل از خرید حتما چهارچوب درب را اندازه بگیرید. چرا که اصلا خوشایند نیست پس از گذراندن تمام سختیهای خرید و حمل و نقل آن تا منزل، تازه متوجه شوید که یخچال فریزر شما از درب آشپزخانه داخل نمیرود. پس ابعاد اندازه گیری شده را در هنگام خرید به همراه خود داشته باشید و آنرا در انتخاب دستگاه مدنظر قرار دهید.
عادات خرید
از جمله مواردی که در انتخاب ظرفیت یخچال فریزر اهمیت دارد، عادات خرید و سبک زندگی شما است. اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که خریدهای خود را هفته ای یکبار انجام میدهید و عادت به ذخیره مواد غذایی دارید، لازم است یخچالی با ظرفیت بالا تهیه کنید. اما اگر هر روز به خرید میروید و مواد غذایی را تازه تازه تهیه و استفاده میکنید، دیگر نیازی به یخچالی با ظرفیت بالا ندارید. در این حالت یخچال ظرفیت بالا تنها جای بیبشتری را اشغال میکند و مصرف برق شما را بالا میبرد. اگر به نوشیدنی ها علاقه دارید و زیاد از آنها استفاده میکنید، قسمت قرارگیری بطری ها را در یخچال بررسی کنید تا از ظرفیت کافی و متناسب با نیاز شما برخوردار باشد.
به قسمت فریزر دستگاه نیز توجه کنید تا تقسیم بندی آن مناسب باشد. زیرا یخچالهایی وجود دارند که علارغم ظرفیت بالای فریزر، قسمت فریزر آنها به درستی طبقه بندی نشده و حجم مناسبی را در اختیار کاربر قرار نمیدهد.
ظرفیت داخلی
ظرفیت یا فضای داخلی یخچال فریزر را معمولا با واحد فوت مکعب بیان میکنند. هر فوت مکعب برابر با 28.3 لیتر یا 0.028 مترمکعب است. یخچال فریزرها میتوانند فضایی از 2 تا 42 فوت مکعب را برای ذخیره مواد غذایی در اختیار کاربران قرار دهند. شما میتوانید با توجه به تعداد افراد خانواده و سبک زندگی خود که در بالا گفته شد، ظرفیت مورد نظر را انتخاب کنید. در زیر نکاتی در این مورد گفته میشود: یک یخچال فریزر مناسب برای خانواده ای چهار نفره میتواند ظرفیتی از 18 تا 22 فوت مکعب داشته باشد. و یخچالی در اندازه متوسط که برای آپارتمان مناسب باشد میتواند از 14 تا 16 فوت مکعب ظرفیت داشته باشد. یخچال مینی که از آن تنها برای خنک نگه داشتن نوشیدنی ها استفاده میشود نیز ظرفیتی از 5 تا 7 فوت مکعب دارد.
در نظر داشته باشید که فضای داخلی قابل دسترس یخچال فریزر بدلیل استفاده از موادی چون کشوها و طبقات، از عددی که به عنوان فوت مکعب آن یخچال فریزر بیان میشود، کمتر است. در زیر جدولی در اختیار شما قرار میگیرد که در آن بسته به نوع یخچال فریزر، مقدار ظرفیت از مینیمم تا ماکزیمم و براساس فوت مکعب بیان شده است.
نوع | فضای داخلی (فوت مکعب) |
فریزر بالا | 14.5 تا 24 |
فریزر پایین | 19 تا 25 |
دوقلو | 32 تا 41 |
ساید بای ساید | 20 تا 29 |
درب فرانسوی | 18 تا 32 |
کامپکت | 10 تا 12 |
نتیجه گیری
یخچالها در کلاسهای مختلفی رده بندی میشوند. که این رده بندی عاملی مهم در تعیین قیمت و انتخاب خریدار است. ما در ادامه این راهنمای خرید قصد داریم تا انواع یخچال فریزرها و مزایا و معایب آنها را همراه با تکنولوژیها و فناوریهای بکار رفته در آنها، به تفضیل شرح دهیم، تا شما بتوانید با آگاهی کامل از نوع و تکنولوژی های استفاده شده، یخچال فریزر خود را انتخاب کنید. در ادامه به توضیح انواع یخچال فریزرها، مزایا و معایب انواع مختلف ، امکانات و تکنولوژی های موجود در آنها میپردازیم. برای مطالعه بیشتر به ادامه مطلب راهنمای خرید یخچال فریزر مراجعه کنید.