در یاداشت قبل در باره شخصیت آدمها بر اساس علم روانشناسی رنگ صحبت کردیم و رنگهای آبی، سبز، زرد، صورتی، قرمز را به اختصار توضیح دادیم در ادامه به رنگهای دیگر و تاثیراتشان در زندگی و شخصیت افراد میپردازیم.
مشکی
بر اساس روانشناسی رنگ، رنگ مشکی نور را جذب میکند فضا را کوچکتر نشان میدهد. احساس قاطعیت، الزام و رسمیت را به وجود میآورد. نشان دهنده اقتدار و قدرت است. همچنین رنگ مشکی میتواند حس مستقل بودن ایجاد کند. طبق روانشناسی رنگها افرادی که مشکی پوش هستند بیشتر شخصیتی مستقل دارند. از سوی دیگر بعضی افراد برای آنکه به دیگران القا کنند فردی محکم و توانا هستند لباسهای مشکی میپوشند. به عنوان مثال بعضی از مردان برای آنکه خود را به اندازه کافی مردانه نشان دهند از پوشیدن لباسهای روشن خودداری میکنند و سعی میکنند لباسهای تیره از جمله مشکی بپوشند.
طرفداران رنگ مشکی به شخصیت اطرافیان خود احترام می گذارند و برای آن که دیگران را با ارزش و برجسته نشان دهند از هیچگونه کمکی به آنها دریغ نمی کنند و هرگز خود را به دیگران تحمیل نمی نمایند همچنین عقاید و نظریات دیگران را به آسانی می پذیرند. نظری که دوستانشان نسبت به آنهل دارند برایشان خیلی مهم است. همیشه به دنبال آخرین مد ها می گردند و پول زیادی را بابت این چیزها می پردازند.
سفید
رنگ سفید نماد افرادی است که با روحانیت، معنویت، و اندیشه های کیهانی و جهانی مقوله هایی آشنا هستند. سفید طور کلی نشان دهنده رشد و خلاقیت، هوشیاری و البته گاهی میل به تنهایی و گوشه گیری است. افرادی که به این رنگ علاقه مند هستند همیشه ظاهری مرتب و تمیز دارند و به بهداشت شخصی و محیط زندگی شان بسیار اهمیت میدهند. علم روانشناسی رنگ میگوید این افراد بسیار خوشبین هستند و مثبت فکر می کنند. عاقل و اندیشمند و معقول هستند.
این اشخاص از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند و در هر شرایطی می توانند احساسات خود را کنترل کنند. به طور کلی روشنفکر و منعطف هستند. سفید ها از محیط های خشن، شلوغ و ناهماهنگ پرهیز می کنند، زیرا تعامل و رویارویی با واقعیت فیزیکی برای آنان دشوار است. تمام اضطراب ها وتنش ها، چه فیزیکی چه عاطفی یا ذهنی، تعادل درونی آنان را درهم میریزد.
بنفش
رنگ بنفش از ترکیب قرمز، آبی بدست میآید در روانشناسی رنگ، رنگ بنفش نماد صبر و فروتنی است، و ومعنای متضادی دارد. افرادی که شخصیت تحریک پذیری دارند از این رنگ بیشتر استفاده کنند. این افراد همواره وقار، قدرت و ثروت را به نمایش میگذارند. طبق مطالعات روانشناسی رنگها استفاده بیش از حد از رنگ بنفش در محیط اطراف میتواند سبب افسردگی و نا امیدی گردد.
قهوهای
قهوهای رنگی گرم و خنثی است و به وجود آورندهی احساس راحتی و آسایش و امنیت است. روانشناسی رنگ میگوید این افراد با ثبات، مقدس، شاعرپیشه و فیلسوف مآب هستند. این افراد خیلی کم اتفاق میافتد تعغیر مسیر بدهند ولی اگر تصمیمی را بگیرند حتما آن را مورد عمل میگذارند. قهوهایها افراد منطقی هستند و ترجیح میدهند که قبل از عمل به آن فکر کنند به هیچ کس جز خودشان اعتماد ندارند.پولشان را درست خرج میکنند.افراد با رنگ قهوهای قابل اعتماد، صادق، امین، خانواده دوست، مهربان، مسئولیتپذیر، به نظر میرسند
نتیجهگیری
روانشناسی رنگ بعد از سالیان سال تحقیق به این نتیجه رسیدهاند که رنگ به روش های زیادی بر روی مردم تاثیر می گذارد، این تاثیرات بستگی به سن، جنس، حتی پس زمینه های قومی و آب و هوا دارد. با این حال بعضی رنگ ها با استفاده از تغییراتی که از سایه ها و تم رنگها به بدست می آید، واکنشی شبیه از اکثر مردم دریافت می کنند. دلیل اینکه انتخاب هوشمندانه رنگ حتی در دکوراسیون داخلی بسیار مهم است، نیز همین موضوع است. هارمونی رنگ همان تغییر یک رنگ از روشن به تیره است. افرادی که در یک خانه زندگی می کنند آن خانه را با انتخاب رنگ هایی که بازتاب شخصیت و سلیقه شان است، زیبا می سازند. این که رنگ هایی را که دوست دارید را ترکیب کنید تا یک هارمونی خوشایند به دست بیاید یک ترفند و هنر است. این روزها مردم با شناخت علم روانشناسی رنگ دریافتهاند که نمیتوان اهمیت رنگها را نادیده گرفت و رنگها و تاثیراتشان در سراسر زندگی ما وجود دارند.